html web templates

Mckenzie módszer?

A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, melyet Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozott ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, a világ 40 országában alkalmazzák.

A McKenzie terápia a gerincsérv gyógyítására alkalmas módszer, megelőzhető vele a gerinc műtét, a nyak és derék esetében. A McKenzie módszerrel gyorsan, gyógyszerek nélkül csökkenthető a fájdalom és a zsibbadás. Gerinc porckorongsérv vagy kitüremkedés esetén speciális mozgásprogrammal csökkenthető, megszüntethető a gerincsérv vagy a kitüremkedés. McKenzie terápia egy egyszerű és kíméletes módszer a fájdalom csökkentésére. Mindaddig alkalmazzuk, ameddig esély van a gerinc műtét nélküli gyógyulására.

A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, mely hangsúlyozza a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív „szenvedője” a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz. Ezt segítik az otthonra adott gyógytorna gyakorlatok, melyek könnyen elsajátíthatók, és ezt célozzák az ergonómiai tanácsok is.
A McKenzie módszer egy mozgás vizsgálattal kezdődik, majd egyénre szabottan egy vagy két speciális mozdulatot tanítunk be a páciensnek, amit ha rendszeresen elvégez, elmúlnak a gerinc fájdalmas tünetei. Azt is megtanítjuk, hogyan tudja ezt a jó állapotot megtartani. A McKenzie módszer egy aktív terápia, egy öngyógyító módszer, a betanult gyakorlatok otthon, egyedül végezhetők. A gyógyuláshoz szerencsés esetben elég egy vizsgálat, illetve igény szerint heti, havi, vagy féléves további kontroll.

BEJELENTKEZÉS

24 órán belüli lemondás esetén a kezelés árát a következő alkalommal felszámoljuk, megértésüket köszönjük.