site builder

Bokaszalag sérülések, bokaficam

A ficam és a rándulás a leggyakoribb sportbalesetek közé tartozik, de egy rossz mozdulat, elesés, is lehet okozójuk.
A sportsérülések 25 százaléka a bokaízületet érinti. A sérülés mechanizmusától függően a külső és/vagy belső oldali szalagok meghúzódnak, részlegesen vagy teljesen elszakadnak. A sérülés kialakulása közben nagy erő hat az ízületi tokra, izmokra, ínakra, szalagokra melynek következtében megváltozik a fiziológiás helyzetük. Minden esetben az ezeket körülölelő fascia (egész testünket behálózó hártya) deformálódik, ami a nagy fájdalmat okozza.


Bokaszalag szakadás, bokaficam

A sportolók esetében nagyon fontos, hogy minél gyorsabban térhessenek vissza a mindennapi edzésekhez, főleg versenyszezonban. A nem sportolóknál szintén lényeges a gyors felépülés, hogy ne essenek ki a munkából hosszú időre, illetve a mindennapi tevékenységüket, hobbijukat gördülékenyen végre tudják hajtani.

Az új fascia technikát a FDM (Fascia Disztorziós Modell) módszert használva speciális manuális fogásokkal, a ficamot/rándulást követően azonnal kezelhető a boka.

A kezelést követően a fájdalom, jelentős mértékben csökken az ízületi mozgásterjedelem nő és a duzzanat csökken.

A rendelőbe bicegve érkező páciensek, Könnyedén gördítve talpukat harmonikus járással távoznak.
Ezzel a módszerrel felgyorsíthatjuk a rehabilitációt így hamarabb visszatérhet a sportba, munkába, hétköznapi tevékenységeihez.